7 Fouten bij koop en gebruik powerbank

Een goedkoop merkloze model kopen

Niet alle modellen zijn gemaakt van een goede kwaliteit. Vooral bij merkloze modellen laat de  kwaliteit te wensen over. Merkloze modellen hebben vaak slechte kwaliteit accu’s, slecht ontworpen elektronica en aansluitingen die snel kapot gaan. Koop daarom nooit een merkloze model, of een model dat er heel goedkoop uitziet. Je hebt dan te maken met imitatie van bedenkelijke kwaliteit. Goedkope imitatie staan er ook om bekend dat de opgegeven capaciteit veel hoger is dan de werkelijke capaciteit. Bij een slechte kwaliteit accu loop je een verhoogd risico op oververhitting en zelfs brand. Goedkoop is dus de duurkoop.

Kiezen op alleen capaciteit

De capaciteit is natuurlijk wel een belangrijk gegeven, maar het is ook belangrijk dat je hem eenvoudig mee kunt nemen. Let dus ook goed op vorm en afmetingen. Het is fijn als een powerbank goed in je jaszak of voor vakje je van je tas past. Een model dat lastig mee te nemen is, laat je liever thuis. En dat is nou juist net niet waarvoor je hem gekocht hebt.

Vergelijk prijzen en levertijden bij de volgende webshops. Klik of tab op een logo.

Powerbank kopen

Goedkope snoertjes gebruiken

Een andere fout is het gebruik van goedkope slootjes. Goedkope snoertjes kunnen eenvoudig slecht contact maken, waardoor je smartphone niet wordt opgeladen. Je kunt het beste een origineel snoertje gebruiken. Het snoertje wat bij je smartphone wordt geleverd is vaak zo goede kwaliteit. Wil je een extra snoertje hebben, of ben je originele snoertje kwijtgeraakt, Koop dan een snoertje van goede kwaliteit bij voorkeur van het merk van je smartphone.

baterijNa gebruik niet opladen

Als je de accu niet opladen wordt als hij leeg is, gaat de accu minder lang mee. Het beste is om de powerbank op te laden nadat je hem gebruikt hebt voor het laden van smartphone. Als je hem lange tijd niet gebruikt, is het ook belangrijk dat je hem zo nu en dan oplaad. Door zelfontlading, verliest accu in de loop van de tijd zijn lading. Het is dus verstandig om een accu die niet gebruikt wordt eens in de drie tot zes maanden op te laden.

Een te lichte model kopen

Kleine en lichte modellen zie er vaak aantrekkelijk uit. Vaak is de capaciteit te klein om moderne smartphone één keer op te laden. De minimale capaciteit die je nodig hebt is 2.000 mAh. Koop niet een model met een kleiner capaciteit.

Niet nadenken over opties

Het is handig om na te denken waarvoor je hem wilt gebruiken. Wil je meer apparaten tegelijk op kunnen laden? Hoeveel keer wil je er je smartphone mee kunnen opladen? Hoe snel wil je de powerbank zelf kunnen opladen? Beantwoord deze vragen voordat je er een koopt.

Beschadigde snoertjes blijven gebruiken

Een beschadigd snoertje kan kortsluiting veroorzaken. In het slechtste geval kan dit leiden tot oververhitting en zelfs tot brand. Als een snoertje beschadigd is, gebruik het dan niet meer en vervang jet zo snel mogelijk door een snoertje je van goede kwaliteit

Scroll naar boven