Bluetooth Muis en Trackpad 

Ik gebruik zelf al jaren een bluetooth draadloze bluetooth muis als ik aan het werk ben op mijn laptop. In het begin was het even wennen, maar het blijkt echt veel handiger te zijn dan een muis met een kabeltje. zodra je je Laptop openklapt kun meteen aan de slag zonder dat je een muis kabeltje hoeft in te pluggen. Het enige nadeel van een bluetooth muis is dat ik hem wel eens kwijt raak onder een stapel papieren. Verder heeft een Bluetooth muis alleen maar voordelen.

Bluetooth muis Apple magic mouse

Bluetooth muis batterij verbruik

En het batterijen verbruik? Dat valt enorm mee. Bluetooth is ontworpen om weinig energie te gebruiken. Zodra ik mijn laptop dicht doe, gaat de muis in slaapstand waardoor hij bijna geen energie meer verbruikt. Bij de meeste laptops krijg je een mededeling zodra de batterij of de accu van de bluetooth muis leeg aan het raken is. Je kunt hem dan tijdig vervangen of opladen. Het is natuurlijk altijd handig om bij een batterij gevoede bluetooth muis een setje reserve batterijen bij je te steken. Bij een oplaadbare muis hoef je alleen maar het laadkabeltje mee te nemen. Zo kun je je muis onderweg even bij te laden mocht de accu aan het leeg raken zijn.

USB lightning kabel

Bluetooth muizen uitvoeringen

Bluetooth muizen zijn er in vele uitvoeringen. Zorg er bij het aanschaffen voor dat je een model kiest, wat  lekker in de hand ligt. Er zijn simpele twee knop’s bluetooth muizen en er zijn uitvoeringen met drie of meer knoppen. Een scroll wielt is ook een handige optie. Apple heeft zelf een hele luxe Bluetooth muis, met een touch sensor, waar je door middel van “gestures” toegang hebt tot meerdere handig functies van je Mac.

Bluetooth muis blauw

Laadstation voor bluetooth muizen

Voor specifiek types draadloze bluetooth muizen bestaan laad- of docking stations. Deze maken gebruik van een draadloze inductie techniek voor het overdragen van energie over korte afstand. Zet de bluetooth muis op het laadstation en hij wordt automatisch bijgeladen. Als alternatief voor de draadloze laadtechniek zijn muizen met een stekker bus aan de onderkant. Deze past precies op het bijbehorende laadstation.

Bluetooth muis Apple magic mouse

Trackpad en tekentablet’s

Het is veel handiger om een draadloos bluetooth trackpad te hebben dan een met een draad. Je kunt de trackpad neerzetten waar je wilt, of pakken wanneer je hem nodig hebt. Je hoeft niet meer te bedenken hoe je ze moet inpluggen, ze zijn meteen klaar voor gebruik.

Bluetooth trackpad

Scroll naar boven