Huisdier GPS tracker, betaal niet te veel!

Heb je net een nieuwe kat of hond, dan wil je er graag voor zorgen dat je huisdier niet zoek raakt. Een van de eenvoudigste manieren om een huisdier te kunnen volgen is een GPS tracker. In dit artikel laat ik je zie welke tracker je het beste kunt kopen. Daarnaast geef ik nog een aantal andere tips om er voor te zorgen hoe je er voor kunt zorgen dat bij vermissing een huisdier snel weer bij jou als eigenaar terugkomt.

Er zijn veel verschillende huisdier GPS trackers te koop en al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Ik heb de nodige uurtjes uitzoekwerk gedaan en leg je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van eenGPS tracker voor je huisdier. Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Kies dan de GPS tracker hieronder, deze heb ik zelf ook gekocht en bevalt goed en is geschikt voor volwassen katten en bijna alle hondenrassen.

Huisdier GPS tracker met rubber houder en halsbandje

Voordelen

 • Nauwkeurig tot op straat niveau met een fout van hooguit een tiental meter
 • Werkt via gratis app op je smartphone
 • Je kunt de locatie van je huisdier direct opvragen, positie wordt eenvoudig op kaartje weergeven
 • Werkt op het 2G, 3G en 4G mobile netwerk
 • Geschikt voor honden en volwassen katten
 • Betaalbaar, geen abonnement nodig
 • Je koopt zelf een goedkoop (pre payed) sim kaart
 • Werkt circa dire dagen op een accu lading

Waar moet je op letten bij het kopen van een huisdier GPS tracker

Huisdier GPS tracker met of zonder abonnement

Er zijn diverse huisdier GPS tracker te koop die koop lijken, maar waarvoor je ene duur abonnent moet afsluiten om je huisdier te kunnen volgen. Een voorbeeld, de trackers van Weenect werken alleen met een vrij prijzig abonnement. Je betaald € 10,- voor een maand abonnement of € 70,- voor een jaar abonnement, het abonnent wordt automatisch verlengt, dus je blijft betalen tot je opzegt. De kosten lopen over langere tijd dus snel op. Omdat deze abonnement tracker gebruik maakt van een ingebouwde eSIM, kun je ook niet je eigen goedkope prepaid SIM in de tracker plaatsen.

Mijn advies koop geen tracker waar je een abonnement voor moet afsluiten, je bent op de lange duur veel geld kwijt. Met een tracker waar je je eigen goedkope (prepaid) SiM in kunt stoppen bespaar je op termijn veel geld!

2G of 4G tracker voor je huisdier

GPS trackers voor je huisdier werken met een GPS ontvanger die de positie van de tracker naar jou doorstuurt via het GSM mobile telefoonnetwerk. Er zijn verschillende netwerken waar een tracker gebruik van kan maken. Het oude 2G netwerk en het moderne 4G netwerk. Trackers die gebruik maken van het oude 2G netwerk sturen je een SMS met een Googlemaps link. Klik je op die link dan zie je direct de positie van je huisdier op de kaart. Dit werkt prima, maar er is catch…..

2G netwerk stopt op 1 december 2025

Alle mobile providers zijn van plan om te stoppen met hun 2G netwerk, om bandbreedte vrij te maken voor het moderen 5G netwerk. KPN stopt op 1 december 2025 met 2G mobiel netwerk. Koop je een 2G GPS huisdier tracker dan werkt deze nog tot 1 december 2025 ophef KPN netwerk en daar dus niet meer. Mijn advies koop geen 2G GPS tracker meer, maar geef iets meer uit en koop een tracker die op het 4G netwerk werkt. Je kunt dan ook na 1 december 2025 je huisdier blijven volgen! De tracker boven aan deze pagina is geschikt voor het 4G netwerk en blijf dus werken, ook na 1 december 2025.

“Find Me” AirTag huisdier tracker

Er worden goedkope “GPS” trackers aangeboden die met de “Find Me” functie van de iPhone werken, maar je kunt ook de officiële duurdere Apple AirTag kopen. Android toestellen hebben met “Find My device” een vergelijkbare service, maar werkt niet samen met “Find Me” vanAppel. De trackers voor deze diensten zijn goedkoop en de batterij gaat maanden mee. Dat lijkt heel gunstig, maar er is een belangrijke catch…. Deze tracker hebben geen eigen GPS, maar maken via Bluetooth verbinding gebruik van de GPS functie van een iPhone of Android toestel in de buurt van de tracker. Daarna wordt de GPS positie van de Tracker via internet aan jou door gegeven. Bluetooth heeft een maximum bereik van ongeveer 40 meter. Er moet dus een iPhone of Android toestel in de buurt van je huisdier zijn om de positie door te geven. Loopt je huisdier een bos of weiland in dan krijg je geen positie update meer….

Mijn advies, koop een ‘echte’ huisdier GPS tracker en geen Bluetooth (BT) tracker. Je kunt dan de positie van je huisdier altijd opvragen, waar je huisdier ook is. Je kunt een Bluetooth (BT) huisdier tracker wel als backup gebruiken, ze zijn licht en de batterij gaat lang mee. Je huisdier heeft dan dus en een echte GPS tracker en als backup een Bluetooth tracker aan het halsbandje. Dit maakt de kans op lokaliseren groter, ook als na een aantal dagen de batterij van de GPS tracker leeg raakt.

Laat je huisdier chippen en registreer het chip nummer

Een halsbandje kan af en batterijen raken leeg, maar een chip ingebracht door een dierenarts heeft geen batterij nodig en is is altijd uitleesbaar met een chipreader. Laat daarom je huisdier chippen door een dierenarts! Registreer het chip nummer bij: Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) Te vaak komen er bij dierenambulance en asiels nog huisdieren binnen die wel een chip hebben, maar waar van de eigenaar vergeten is de chip te registeren… Chip al geregisterd? Klopt het telefoonnummer nog? Dierenasiels en dierenambulances hebben allemaal een chip scanner en lezen het chipnummer van alle gevonden huisdieren. Daarna proberen ze de eigenaar via het geregisseerde nummer te bereiken. Hou dus het telefoonnummer van je registratie up-to-date dat is belangrijk. Controleer je registratie via de NDG website. Je kunt totaal drie nummer registeren, maak daar gebruik van, door je eigennummer e twee nummers van partner en/of naaste familie te registeren. Dat maakt de kans dat een asiel of dierenambulance iemand kan bereiken weer een stuk groter. Chip je huisdier, dat is echt belangrijk, ik spreek uit ervaring 🙂

Koop een klassieke adreskokertje

Draagt je huisdier een halsbandje? Koop dan ook een klassieke adreskokertje. Een klassieke adreskokertje is voor iedereen snelste en eenvoudigste manier om de eigenaar van ene gevonden huisdier in te lichten. Het werkt altijd, is goedkoop en heeft geen batterij die leeg kan raken en weegt weinig. Het gebruik is eenvoudig. Schrijf je naam en telefoon nummer en de naam en van je huisdier op het papiertje wat er in zit. Rol het papiertje op, stop het in het kokertje en draai het kokertje stevig dicht en bevestig het aan het halsbandje van je huisdier.

Mijn advies draagt je huisdier al een halsbandje met GPS tracker, bevestig er dan ook een adreskokertje aan. Het is een van de simpelste en snelste manieren om een gevonden huisdier weer met haar/zijn eigenaar te herenigen!

Koop je eigen huisdier chiplezer

Overbodige luxe, misschien, maar ik heb mijn eigen huisdier chip lezer gekocht, zo kan ik de chip van een gevonden huisdier uitlezen. Ik kan ook controleren of de chips van mijn huisdieren nog steeds goed werken en ik bij NDG het juiste chipnummer heb geregisseerd. Vroeger kosten huisdier chipreaders al snel meer dan honderd Euro, tegenwoordig kun je ook een eenvoudige goedkope en goedwerkende chiplezer kopen voor minder dan € 20,-. Ik heb zelf onderstaande huisdier chiplezer bij Aliexpress gekocht

 • Schermpje voor weergeven van chipnummer.
 • Oplaadbare batterij.
 • USB-C naar USB-A data- en laadkabel.
 • Kan met meegeleverde USB-C kabel als virtueel toestenbord op smartphone of laptop aangesloten worden.
 • Geheugen voor laatste 128 gescande chips, dump en delete via meegeleverde USB-C kabel naar smartphone of laptop.

Kies je liever een ander model, let er dan op de huisdier chiplezer werkt op 134,2 kHz en ISO ISO 11784/11785 huisdier chips kan uitlezen.

Huisdier chipreader, chiplezer.
Scroll naar boven