Powerbank voor het laden van je Laptop

Overkomt het jou vaker dat je laptop accu leeg is als je laptop nodig hebt. Dan is een model speciaal voor laptops iets voor jou.

Laptop opladen

Power bank Amker Astro Pro2
Een powerbank voor een laptops heeft andere eigenschappen dan een voor het opladen van een smartphone of een tablet. Allereerst is de capaciteit van de accu van je laptop veel hoger dan de capaciteit van de accu van je smartphone. Om een laptop volledig op te laden heb je dus een model nodig met een veel hogere capaciteit. Ook moet de uitgang spanning voldoende hoog zijn om je laptop te kunnen laden. De standaard modellen voor smartphones hebben we uitgang spanning van 5 Volt. Dit is voor laptops niet voldoende hoog om de accu te kunnen laden. Een model voor laptops heeft meestal in schakelbare uitgangspenning, die je kunt instellen op 12, 16, of 19 Volt. Kijk hier goed mee uit, want een te hoge spanning kan je laptop beschadigen. Kijk goed op de adapter van je laptop welk spanning deze afgeeft, voordat je een powerbank aansluit op je laptop. De spanning in Volt moet overeenkomen met die van de adapter.

Benodigde capaciteit

Om je laptop te laden heb je een model met een hoge capaciteit nodig. Om je laptop één keer op te kunnen laden, heb een capaciteit nodig van circa 20.000 mAh. Met deze capaciteit kun je je smartphone ongeveer 10 keer opladen, dat is dus een groot verschil.

Het gewicht

Natuurlijk is een accu met deze hoge capaciteit ook een stuk zwaarder. Rekenen voor een model waar met voldoende capaciteit voor het alden van een laptop op een gewicht van een halve kilo of meer.

Power bank voor laptop
Aansluitingen

Natuurlijk heb je ook een geschikte aansluiting snoer nodig, om je bank op je laptop aan te sluiten. Veel merken leveren een kabeltje met verschillende opzetstukken, voor de verschillende merken en types laptops. Informeer voor het kopen of het model wat je wilt hebben geschikt is voor jouw merk en type laptop.

Er bestaan ook modellen met een 230 Volt aansluiting. Voordeel hiervan is dat je geen speciale kabels nodig hebt. Je steekt de adapter van de laptop in de powerbank en je laptop wordt opgeladen. Nadeel van deze manier van werken is dat het rendement wel iets lager is.

Vergelijk prijzen en levertijden bij de volgende webshops. Klik of tab op een logo.

Powerbank kopen

Prijs

Een powerbank om je laptop mee op te laden koopje afhankelijk van de capaciteit voor ongeveer € 100,-. De universele modellen met een 230 Volt aansluiting zijn duurder en koopje vanagf ongeveer € 160,-

Apple Macbook met USB-c laden

Grote uitzondering op het hierboven beschreven situatie is de Apple MacBook met USB-C aansluiting. Omdat USB-C een intelligent protocol bevat kan De macBook met USB-C wel met een powerbank met enkele een normale USB aansluiting geladen worden. Het enige wat je nodig hebt is een kabel met aan de ene kant een USB-c plu en aan de andere kant een normale USB stekker.

De Macbook laad op deze manier ongeveer 14 Watt wat genoeg is om tijdens het werken op je Macbook de accu ook nog een beetje bij te laden.

In de toekomst komen er ook modellen op de markt met een USB-C poort die een hoger vermogen kunnen leveren dan een normal USB poort. Deze kunnen dan alle apparaten die met een USB-C poort zijn uitgerust snelladen. Ze laden dan net zo snel net zo als via de snellaad adapter.

Scroll naar boven