Professioneel gebruik van zaklampen

Zaklampen worden ook professioneel gebruikt. In de bouw, in het boerenbedrijf en beveiliging, er zijn veel beroepen waar het nodig is om ’s nachts goed zicht te hebben. Hoofdlampen, schijnwerpers en grote staaf zaklampen zijn hier een goede oplossing. Hieronder enkele voorbeelden daarvan.

 zaklamp maglite 680lmZaklamp voor de beveiliging

Of je nu in je auto een ronde langs diverse gebouwen moet doen, je in een portiersloge zit of een vaste beveiliger van een bepaalde plek bent, een zaklamp is vaak een heel nuttig instrument om bij je te hebben. Een schijnwerper die je oplaad in je auto en dus altijd bij de hand hebt is een van de specialistische zaklampen voor de beveiliging. Natuurlijk kent men ook de stoere Maglite zaklampen. Maglites heb je in diverse grootes en prijs klassen. Het zijn staaf zaklampen van een goede en vooral stevige kwaliteit die, vooral in de film, ook kunnen dienstdoen als wapenstok.

Zaklamp voor de hulpverlening

Een wegenwacht die bij nacht en ontij onderweg is. Iemand van het Rode Kruis die niet weet hoe laat het gaat worden. De brandweer die 24 uur paraat is. Dit zijn maar enkele voorbeelden van mensen die in de hulpverlening werken en in situaties terecht kunnen komen waar je een goede zaklamp nodig hebt. Zorg hierbij dat je een zaklamp aanschaft die zowel betrouwbaar als heel stevig is. Een oplaadbare zaklamp is hier ook een goede keuze.

brandweer zaklamp

Zaklamp met UV-licht

UV-zaklampen worden ook professioneel gebruikt. Er zijn vrij veel stoffen die oplichten onder UV-licht; urine, bloed, huidvet, verf, textiel, stof, resten van schoonmaakmiddelen en kalkresten, zijn daar enkele voorbeelden van. Een UV-zaklamp wordt gebruikt en aanbevolen voor hygiëne inspecties in professionele keukens, opsporen van o.a. huidziekte in ziekenhuizen en forensisch onderzoek.

zaklamp maglite relatiegeschenkZaklamp als relatie geschenk

Je kan de sleutelhanger zaklampen of bijvoorbeeld een kleine Maglite zaklamp heel leuk als relatiegeschenk aan iemand geven. Veel kleine zaklampjes worden al geleverd in een luxe doos met batterijen erbij. Onder het motto “Laat ons licht voor je schijnen” of een andere zelfverzonnen slogan, kan je iemand echt blij maken met een handig zaklampje.

Aanschaf van een professionele zaklamp

Waaraan herken je nu een goede professionele zaklamp? De meest stevige zaklampen zijn gemaakt met een behuizing van geanodiseerd aluminium. De lamp is of een felle krypton lamp of een van de modernste LED-lampen. De batterijen zijn oplaadbaar en de zaklamp heeft een laadstation, zodat je altijd een volledig opgeladen zaklamp bij je hebt. De zaklamp is ten minste spatwaterdicht (IPX3 of hoger). Er zijn in ieder geval twee instellingen voor de lichtsterkte, ‘hoog’ voor een felle lichtbundel en ‘laag’ als de lamp lang mee moet gaan.

In de markt wordt er tegenwoordig vaak gesproken over tactische zaklampen. Over het algemeen hebben deze zaklampen de hierboven beschreven kenmerken en zouden dus prima voldoen als professionele lamp. Welk merk of type zaklamp je ook kiest, koop een zaklamp die jij mooi vindt en waar jij gelukkig van wordt.

zaklamp professioneel gebruik

Scroll naar boven