Torenventilator

torenventilator bestronEen torenventilator wordt ook wel een kolomventilator of zuilventilator genoemd. Een torenventilator is ideaal als er weinig plaats voor een ventilator is, als je voor modern design gaat en als je een stille en krachtige ventilator nodig hebt.

Een torenventilator is een smalle verticale ventilator die op een kleine voet staat. De ventilator heeft een lange holle verticale as met korte spiraalsgewijs lopende bladen langs die as. De elektromotor zorgt ervoor dat de as zeer snel gaat ronddraaien. Door de vorm van de bladen zullen deze lucht via de voet, de as inzuigen en door de ventilatieopeningen in de kast naar buiten blazen. Doordat de bladen vrij kort en langgerekt zijn, geven ze veel stuwing aan de lucht, zonder dat er turbulentie ontstaat. Dit is geweldig, want dat betekend dat je een krachtige luchtstroom hebt en de torenventilator weinig lawaai maakt.

De meeste torenventilatoren hebben 3 of 4 standen om de kracht van de luchtstroom in te stellen. Natuurlijk een aan/uit schakelaar en vaak een timer om je lekker koel in slaap te helpen komen en daarna te stoppen, uit energiebesparing en voor je nachtrust.

5 Tips voor het kopen en gebruik van een torenventilator

  1. torenventilator tristarKijk naar het vermogen van de torenventilator. Een hoog vermogen (in Watt) geeft een hoog energieverbruik en een ventilator die een grote ruimte kan bestrijken. Gebruik jij de ventilator in een grote ruimte of een kleine?
  2. Bekijk de reviews bij aankoop, dan krijg je een indruk over de kwaliteit van de torenventilator. Bedenk wel van te voren, wat voor jou het belangrijkst is. Een stille of een goedkope ventilator?
  3. Zorg dat het filter in de voet regelmatig schoongemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat de lucht die de kamer ingeblazen wordt, schoon is. natuurlijk hoeft de elektromotor minder hard te werken en bespaard een schoon luchtfilter energie.
  4. Plaats de torenventilator zo dat er niet langs gelopen wordt. De ventilator staat op een smalle voet, zo neemt hij weinig plaats in, door de smalle voet is de ventilator echter niet erg stabiel.
  5. Op de laagste stand zal de torenventilator het minste lawaai maken. Fijn bij het TV kijken of als je wilt slapen.
Scroll naar boven