Voerautomaat voor katten

twee kitten bij voerbak

Ga je een weekend weg, dan is belangrijk dat je katten hun favoriete eten blijven krijgen. Je kunt de buurvrouw, familie of een goede vriend vragen om je katten eten te geven. Maa wat als je er niet even niemand tijd heeft om langs te komen?

Een voerautomaat is dat de oplossing! Je kunt dan met een gerust hart een weekeind of een paar dagen langer van huis zijn en je weer dat je geliefde huisdieren oprijd hun eten gesmeerd krijgen.

Maar welke voerautomaat koop je? Bij voerautomaten voor huisdieren is belangrijk dat ze betrouwbaar en dat ze stevig zijn zodat je huisdier hem niet kan ophalen om al het lekkers in een keer op te eten.

Omdat ik vorig jaar een paar dagen van huis was en niet snel iemand kon vinden om voor mijn katten te zorgen, heb ik besloten om twee voerautomaten aan te schaffen. Een voor brokjes en een voor netvoer. Daarbij had ik een paar belangrijke voorwaarden

  • betrouwbaar en van goede kwaliteit
  • niet te duur

Bij mijn speurtocht kwam ik naar een voerautomaat kwam ik van alles tegen. Van krakkemikkige voerautomaten die terecht veel slechte beoordelingen kregen tot super luxe voerautomaten die door de chip van de kat automatisch open en dicht gaan, maar daardoor weer erg duur werden. Na veel verschillende sites en nog veel meer voerautomaten bekeken te hebben, heb ik gekozen voor twee voerautomaten van het merk ‘Cate Mate’. Deze voerautomaten zijn van goede kwaliteit en zijn stevig zodat een kat d automaat niet eenvoudige zelf opengaan kan maken.

Voerautomaat voor brokken

De Cat Mate C3000 is een goede automaat voor het automatisch voeren van zowel kleinen als grote brokjes. Je kunt 1, 2, of drie porties per dag geven. De grootte van de porties is per portie in kleine stapjes te stellen. Er past ongeveer 3 kg brokken in de silo

Je kunt de Cat Mate C3000 bestellen bij:

Voerautomaat voor natvoer, zoals kuipjes

De Cat Mate C500 is een goede voerautomaat voor natvoer. De automaat heeft vijf bakje. Vier bakjes zijn afgedekt en een bakje is meteen beschikbaar om uit te eten. De tijd waarop de automaat draait en het volgende bakje beschikbaar komt, is eenvoudige in te stekken en via de display af te lezen. Je kunt kiezen om per dag 1, 2, 3 of 4 tijden in te stellen, waardoor 1, 2, 3 of 4 bakjes voer per dag beschikbaar zijn. De Cat Mate C500 wordt geleverd met twee koelelementen die je voor gebruik een nacht in de vriezer stopt. De bovenkant en de draaiende bak kun je de vaatwasser stoppen. Handig!

Je kunt de Cate Mate C500 bestellen bij:

Hoe bevallen deze voerautomaten?

Ik ben heel tevreden met beide automaten. Omdat ik twee verschillende betrokken voer heb ik er dit jaar een tweede brokken voerautomaat bijgekocht. De silo van de brokken automaat is zo groot dat er voor een aantal weken brikken in past. De brokken automaten staan bij mij altijd aan, zodat mijn katten altijd voldoende eten hebben. Ik heb de automaten zo ingesteld dat ze eenmaal per dag, aan het einde van de ochtend het bakje vullen.

De natvoer automaat vul ik alleen als ik een aantal dagen wegga. Ik haal dan de twee koelelementen die bij de automaat geleverd worden uit de vriezer en leg ze in de automaat. Daarna vul ik de draaibak en zet die in de automaat. De koelelementen houden het voer minimaal dag een dag koel. Natvoer ia na het openen van blik of kuipje beperkt houdbaar. In de zomer blijft het voer bij in maximaal twee dagen eetbaar en in de winter een dag of drie. Het is dan koeler in huis.

Zou ik deze automaten weer kopen? Ja het zijn mooie stevige apparaten die al meer dan een jaar goed werken. Het batterij verbruik valt ook mee. Ze werken nog steeds op de eerste set alkaline batterijen die ik er in gezet heb. Tip: controleer regelmatig de display die geeft aan wanneer het tijd wordt om de batterijen voor een nieuwe set te vervangen.

Conclusie

De voerautomaten van Cate Mate werken goed en hebben een goede prijs kwaliteit verhouding. Neem goed de tijd om de gebruiksaanwijzing te lezen. het instellen kan in het begin wat ingewikkeld lijken, maar toen ik de truc eenmaal door had bleek het aanpassen van voertijden en hoeveelheden eenvoudig te zijn. Ik heb daarna de gebruiksaanwijzing niet meer nodig gehad.

Belangrijk: als je zoals ik, een de brokken voerautomaat gebruik als je thuis bent, geef je kat regelmatig zelf iets lekkers. Zo hou je een goede band met je kat!

Scroll naar boven